Η Σχολή Θετικών Επιστημών του ΕΑΠ, συμμετείχε με ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό περίπτερο στην έκθεση καινοτομίας και επιχειρηματικότητας PatrasIQ 2018 που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα στο κλειστό στάδιο Τόφαλος στο διάστημα 27-29 Απριλίου. Στον εκθεσιακό χώρο της Σχολής φιλοξενήθηκαν εκθέματα που αφορούν την ερευνητική δραστηριότητα των εργαστηρίων της Σχολής (Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Περιβάλλοντος). Μάλιστα δύο από τα εργαστήρια της Σχολής συμμετείχαν με ξεχωριστά περίπτερα στην έκθεση, το Εργαστήριο Ψηφιακών Συστημάτων και Επεξεργασίας Ψηφιακών Μέσων και η ερευνητική ομάδα DAISY (Dynamic Ambient Intelligent Sociotechnical Systems) του Εργαστηρίου Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού, Ποιότητας και Περιρρέουσας Νοημοσύνης.

Ολοκληρώθηκε η 1η Διημερίδα Διδακτορικής Έρευνας στη Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΕΑΠ στην Πάτρα, αίθουσες ΠΓ01 - ΠΓ04 (Πάρ. Αριστοτέλους 18, Περιβόλα) παρουσία των Μελών ΔΕΠ της Σχολής αλλά και πολλών καθηγητών από το Πανεπιστήμιο Πατρών και από άλλα Ανώτατα Ιδρύματα. Υπήρξαν και δύο διακεκριμένες ομιλίες από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών κκ. Βραχάτη και Κορδούλη.

Η Ελλάδα θα αποκτήσει επαγγελματικό Ραδιοτηλεσκόπιο διαμέτρου 30 μέτρων για πρώτη φορά. Το όργανο θα κατασκευαστεί και θα αναπτυχθεί στο νοτιανατολικό άκρο της Ευρώπης, στο Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών «Θερμοπύλαι» (ΚΔΕΘ) στην περιοχή Σκάρφειας Λοκρίδος. Το μεγαλόπνοο σχέδιο θα είναι το παράγωγο της ερευνητικής συνεργασίας των επιστημονικών υπευθύνων, Επίκουρης Καθηγήτριας Δρ Νεκταρίας Α.Β. Γκιζάνη, Ραδιαστρονόμου από τη Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας (ΣΘΕΤ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, και του Επίκουρου Καθηγητή Δρ Γιώργου Π. Βελντέ, Φυσικού-Ραδιοηλεκτρολόγου, από το Ερευνητικό Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Εφαρμογών του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (ΕΕΤΣΕ).

Πραγματοποιήθηκε Ημερίδα της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ που αφορούσε την πυρασφάλεια των εργαστηριακών χώρων της Σχολής και την απαραίτητη προστασία των ερευνητών, του προσωπικού, και των φοιτητών. Η διάλεξη δόθηκε από τον Αξιωματικό της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας Πυραγό κ. Κυρίτση Ματθαίο. Η διάλεξη αφορούσε την Πυρασφάλεια των εργαστηριακών χώρων και ερευνητικών μονάδων, την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (εκκένωση κτηρίου κλπ.) και τη χρήση μέσων πυρόσβεσης που διαθέτουν τα εργαστήρια για τις ανάγκες της πυρασφάλειας.

Προκηρύσσεται η εκλογή Διευθυντή του Εργαστηρίου Αναλυτικής και Ανωνυμοποίησης Μεγάλων Δεδομένων της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ για τριετή θητεία.

Υποκατηγορίες