Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το θερινό σχολείο Αστροσωματιδιακής Φυσικής που διοργάνωσε το Εργαστήριο Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και το ΚΕΣΥΠ Πάτρας. Οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν από την Ομάδα Σωματιδιακής και Αστροσωματιδιακής Φυσικής (Επικ. Καθ. Α. Λέισος, Δρ. Α. Τσιριγώτης, Δρ. Γ. Μπουρλής, κ. Λ. Ξηρός (MSc) και κ. Μ. Πετρόπουλος (MSc)) και ασκήθηκαν στη πειραματική μεθοδολογία που χρησιμοποιείται στο Τηλεσκόπιο Κοσμικών Ακτίνων του ΕΑΠ καθώς και στην κατασκευή του εκπαιδευτικού ανιχνευτή εκτεταμένων καταιονισμών στην ατμόσφαιρα microCosmics που αναπτύχθηκε στο ΕΑΠ.

Ξεκίνησε σήμερα 25 Ιουνίου 2018 το Θερινό Σχολείο Αστροσωματιδιακής Φυσικής που διοργανώνει το Εργαστήριο Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και το ΚΕΣΥΠ Πάτρας.

Για μία εβδομάδα από 25 Ιουνίου 2018 έως και 29 Ιουνίου 2018, 15 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης Γενικών Λυκείων της Αχαΐας θα εκπαιδευτούν στους χώρους του Εργαστηρίου Φυσικής στις μεθόδους ανίχνευσης εκτεταμένων καταιονισμών στην ατμόσφαιρα καθώς και στη μελέτη των κύριων χαρακτηριστικών της Κοσμικής Ακτινοβολίας.

Η Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ, συμμετείχε  στο "1ο Φεστιβάλ Φυσικών Επιστημών για μαθητές Δημοτικού", το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου, την Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018 από τις 8:30 το πρωί έως τις 13:15 το μεσημέρι.

Η Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ, συμμετέχει δυναμικά στο "1ο Φεστιβάλ Φυσικών Επιστημών για μαθητές Δημοτικού", το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου, την Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018 από τις 8:30 το πρωί έως τις 13:15 το μεσημέρι. Οι επίκουροι καθηγητές της Σχολής Αργυρώ Σγουρού, Αντώνης Λέισος και Κυριάκος Μπουρίκας μαζί με 9 συνολικά συνεργάτες τους από τα αντίστοιχα εργαστήρια Βιολογίας, Φυσικής και Χημείας της Σχολής θα κάνουν τρεις ενδιαφέρουσες εργαστηριακές εκπαιδεύσεις σε μικρούς μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης 12 δημοτικών σχολείων που προέρχονται από σχολεία της Ναυπάκτου και γειτονικών δήμων. Οι εκπαιδεύσεις θα έχουν διάρκεια 24 λεπτών και είναι οι παρακάτω:

Εγκρίθηκαν και αναμένεται η προκήρυξη οκτώ (8) σύντομων προγραμμάτων σπουδών της ΣΘΕΤ του ΕΑΠ που απευθύνονται σε επιστήμονες που επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν σε σύγχρονα επιστημονικά αντικείμενα που καλύπτει η Σχολή. Τα ΣΠΣ θα υλοποιηθούν ανά κύκλο παρακολούθησης μέσω του ΕΛΚΕ του ΕΑΠ και επιστημονικός υπεύθυνος όλων είναι ο Κοσμήτορας της ΣΘΕΤ Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, αναλυτικά δε οι τίτλοι τους, η διάρκεια εκπαίδευσης και οι Ε.Υ. του κάθε προγράμματος είναι πιο κάτω:

Υποκατηγορίες