Πραγματοποιήθηκε Ημερίδα της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ που αφορούσε την πυρασφάλεια των εργαστηριακών χώρων της Σχολής και την απαραίτητη προστασία των ερευνητών, του προσωπικού, και των φοιτητών. Η διάλεξη δόθηκε από τον Αξιωματικό της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας Πυραγό κ. Κυρίτση Ματθαίο. Η διάλεξη αφορούσε την Πυρασφάλεια των εργαστηριακών χώρων και ερευνητικών μονάδων, την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (εκκένωση κτηρίου κλπ.) και τη χρήση μέσων πυρόσβεσης που διαθέτουν τα εργαστήρια για τις ανάγκες της πυρασφάλειας.

Προκηρύσσεται η εκλογή Διευθυντή του Εργαστηρίου Αναλυτικής και Ανωνυμοποίησης Μεγάλων Δεδομένων της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ για τριετή θητεία.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Διεθνή Εκπαιδευτική Έκθεση Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα 2018», που πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα 23-25 Φεβρουαρίου 2018. Η Έκθεση υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ) και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου (ΕΓΚ), σε συνεργασία με το British Council .

Οι επισκέπτες της Έκθεσης στο περίπτερο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να γνωρίσουν τα προσφερόμενα Προγράμματα Σπουδών του μοναδικού Ελληνικού Δημόσιου Ιδρύματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αποστολή την εξ αποστάσεως παροχή προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης. Από την Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας παρευρέθηκαν ο Κοσμήτορας της Σχολής Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Δημήτριος Καλλές και ο Καθηγητής Βασίλειος Βερύκιος.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, παρουσία των καθηγητών, του διοικητικού προσωπικού  και των εργαστηριακών συνεργατών της. Κατά την κοπή της πίτας ο Κοσμήτορας Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης ευχήθηκε σε όλο το προσωπικό της Σχολής να συνεχισθεί αμείωτη η προσπάθεια όλων για προόδους στην ερευνα και στην εκπαιδευτική διαδικασία που εχει χαραχθεί μέσα από την υλοποίηση των προγραμμάτων σπουδών της ΣΘΕΤ.

   Ολοκληρώθηκε το τρίτο Διεθνές εξ αποστάσεως, ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, Θερινό Σχολείο του ΕΑΠ με τίτλο: «Wastewater and Biosolids Management (WWSS17)» που διεξήχθη από 17-22 Ιουλίου στο ΕΑΠ.
   Σε αυτό δίδαξαν περί τους τριάντα Έλληνες και Ξένοι Καθηγητές Πανεπιστημίων και ερευνητικών Ινστιτούτων ( Αμερική, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία,  Ιταλία, Σλοβενία, Ιορδανία, Φιλιππίνες).  Απευθύνθηκε σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για θέματα επεξεργασίας και διαχείρισης των αποβλήτων και στόχευσε στην ενημέρωση σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και τις πρακτικές διαχείρισης κυρίως των υγρών αποβλήτων, αλλά και των βιοστερεών, με μεταφορά εμπειριών και τεχνογνωσίας από διαφορετικές χώρες. Για πρώτη δε φορά το Σχολείο υποστηρίχθηκε από την International Water Association.

Υποκατηγορίες