Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο συμμετείχε στη Διεθνής Εκπαιδευτική Έκθεση Κύπρου «Εκπαίδευση και Καριέρα 2017» που φιλοξενήθηκε στη Λευκωσία από 17 έως και 19 Φεβρουαρίου 2017. Η Έκθεση υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου σε συνεργασία με το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ) και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου (ΕΓΚ). Στην έκθεση συμμετείχαν αρκετά Πανεπιστήμια της Κύπρου, του εξωτερικού, καθώς και άλλοι εκπαιδευτικοί οργανισμοί. Το αναλυτικό επίσημο δελτίο τύπου του ΕΑΠ, μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Η Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, είχε σημαντική παρουσία στην έκθεση καθώς στην 5μελή αποστολή του ΕΑΠ συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Δημήτρης Καλλές και ο Δρ. Βασίλης Φωτόπουλος, οι οποίοι μίλησαν με πολλούς επισκέπτες σχετικά με τα προπτυχιακά αλλά και μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής μας καθώς και για τα εργαστήρια και τη γενικότερη ερευνητική μας δραστηριότητα.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών ήταν ζωηρό, κυρίως για τα προπτυχιακά μας προγράμματα αφού ο μεγαλύτερος αριθμώς των επισκεπτών αφορούσε νέους που σύντομα θα τελειώσουν το Λύκειο και αναζητούν το πρώτο τους βήμα στο χώρο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Επίσης στο περίπτερο μας προβάλλονταν συνεχως βιντεο από τα διάφορα εργαστήρια της Σχολής ενώ υπήρχαν και δύο συστήματα επίδειξης για τα καινοτόμα Εικονικά Εργαστήρια Βιολογίας και Απομακρυσμένα Εργαστήρια Μικροελεγκτών.