Ολοκληρώθηκε το τρίτο Διεθνές εξ αποστάσεως, ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, Θερινό Σχολείο του ΕΑΠ με τίτλο: «Wastewater and Biosolids Management (WWSS17)» που διεξήχθη από 17-22 Ιουλίου στο ΕΑΠ.
   Σε αυτό δίδαξαν περί τους τριάντα Έλληνες και Ξένοι Καθηγητές Πανεπιστημίων και ερευνητικών Ινστιτούτων ( Αμερική, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία,  Ιταλία, Σλοβενία, Ιορδανία, Φιλιππίνες).  Απευθύνθηκε σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για θέματα επεξεργασίας και διαχείρισης των αποβλήτων και στόχευσε στην ενημέρωση σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και τις πρακτικές διαχείρισης κυρίως των υγρών αποβλήτων, αλλά και των βιοστερεών, με μεταφορά εμπειριών και τεχνογνωσίας από διαφορετικές χώρες. Για πρώτη δε φορά το Σχολείο υποστηρίχθηκε από την International Water Association.

Το Εργαστήριο Ψηφιακών Συστημάτων και Επεξεργασίας Ψηφιακών Μέσων (http://dsmc2.eap.gr/ ) της Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ολοκλήρωσε την κατασκευή και τις πρώτες δοκιμές του πρωτοτύπου της εκπαιδευτικής πλατφόρμας που βασίζεται στην αναπτυξιακή πλατφόρμα Xilinx + ATmega32U4.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο e-learning Θερινό Σχολείο “Υπολογιστική Μηχανική & Επιστήμη 2017” (http://eeyem.eap.gr/cmss2017/) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, συνολικής διάρκειας 15 ημερών. Στο Θερινό Σχολείο συμμετείχαν 52 επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ σε αυτό δίδαξαν 8 Έλληνες Καθηγητές ή Σύμβουλοι-Καθηγητές Πανεπιστημίου.

Πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Πάτρα η απονομή Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών από την Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ σε ενενήντα τέσσερους (94) νέους πτυχιούχους παρουσία του Αντιπροέδρου Καθηγητή κ. Χριστόφορου  Κροντηρά, του Κοσμήτορα της Σχολής Καθηγητή κ. Ιωάννη Καλαβρουζιώτη, του Καθηγητή Βασίλη Βερύκιου, του Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Γιώργου Χατζηγεωργίου.

Ο Κοσμήτορας της ΣΘΕΤ συνεχάρη εκ μέρους όλων των Διευθυντών των προγραμμάτων σπουδών και των Μελών ΔΕΠ της Σχολής, όλους τους πτυχιούχους και τόνισε οτι η χαρά της ορκωμοσίας τους αντικατοπτρίζεται μέσα από το τέλος μιας επιστημονικής διαδρομής δύσκολης και επίπονης όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές αλλά και προπάντων οι δεξιοτητές τους. Συνεχάρει δε και τους πολυάριθμους συγγενείς και φίλους των πτυχιούχων που παρευρέθησαν στην τελετή.

Το διήμερο 24-25 Ιουνίου, η Σχολή μας παρουσίασε τα Προπτυχιακά & Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών που προσφέρει καθώς και δύο δωρεάν workshops σε virtual αλλά και εξ'αποστάσεως εργαστηριακή εξάσκηση στις θετικές επιστήμες και την τεχνολογία, στο πρώτο Φεστιβάλ Σπουδών Spoudase 2017 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Υποκατηγορίες