Μπορείτε να δείτε τη σχετική πρόσκληση εδώ.

Ολοκληρώθηκαν οι διαλέξεις στο Διεθνές 5ο εξ αποστάσεως, ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, Θερινό Σχολείο του ΕΑΠ με τίτλο: «Wastewater and Biosolids Management (WWSS19)» που διεξήχθη από 22-27 Ιουλίου στο ΕΑΠ.

Σε αυτό δίδαξαν είκοσι οκτώ Έλληνες και Ξένοι Καθηγητές Πανεπιστημίων και ερευνητικών Ινστιτούτων ( Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία,  Ιταλία, Τουρκία, Ομάν).  Απευθύνθηκε σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για θέματα επεξεργασίας και διαχείρισης των αποβλήτων και στόχευσε στην ενημέρωση σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και τις πρακτικές διαχείρισης κυρίως των υγρών αποβλήτων, αλλά και των βιοστερεών, με μεταφορά εμπειριών και τεχνογνωσίας από διαφορετικές χώρες. Για πρώτη δε φορά στο σχολείο παρουσιάστηκαν ερευνητικές εργασίες μεταπτυχιακών επιστημόνων και βραβεύτηκαν  τρεις από αυτές.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Θερινό Σχολείο με τίτλο «Από το Διαδίκτυο της Πληροφορίας στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων», που διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (ΕΕΥΕΜ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) σε συνεργασία με το εργαστήριο Ψηφιακών Συστημάτων & Επεξεργασίας Ψηφιακών Μέσων (DSMC Lab) της Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας του ΕΑΠ και τη λέσχη προγραμματισμού Coderdojo Πάτρας στις εγκαταστάσεις του ΕΕΥΕΜ.

Το Θερινό Σχολείο πραγματοποιήθηκε από την 1η Ιουλίου έως την 5η Ιουλίου 2019 κατόπιν πρόσκλησης του 1ου ΚΕΣΥ Αχαΐας και απευθυνόταν σε μαθητές 1ης Λυκείου. Είχε στόχο την παρουσίαση μιας σειράς τεχνολογιών σχετικές με τη δυνατότητα χρήσης εφαρμογών του Διαδικτύου για άντληση πληροφοριών με σύνδεση ηλεκτρονικών συσκευών μεταξύ τους αλλά και σύγχρονες εφαρμογές σχεδιασμού και ανάπτυξης δικτύων αισθητήρων ως βασικών συστατικών έξυπνων εφαρμογών για διασύνδεση μηχανών μεταξύ τους και την ανάπτυξη του ονομαζόμενου Διαδικτύου των Πραγμάτων.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Θερινό Σχολείο Αστροσωματιδιακής Φυσικής που διοργάνωσε το Εργαστήριο Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου κατά τη περίοδο 26/06/2019-05/07/2019. Κατά τη διάρκεια του σχολείου 12 μαθητές εκπαιδεύτηκαν στη κατασκευή της δομικής μονάδας του ανιχνευτή μCosmics, στη βαθμονόμηση και το λειτουργικό έλεγχο του ανιχνευτή χρησιμοποιώντας υποατομικά σωματίδια, καθώς και στο χειρισμό του αυτόνομου σταθμού ανίχνευσης Κοσμικής Ακτινοβολίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Σε όλους τους μαθητές δόθηκε βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης του σχολείου από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Εργαστηρίου Φυσικής Επίκουρο Καθηγητή Αντώνιο Λέισο.

 

Ορισμός τριμελούς εφορευτικής επιτροπής για την διενέργεια εκλογής Κοσμήτορα και Αναπληρωτή Κοσμήτορα της ΣΘΕΤ του ΕΑΠ

Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε το σχετικό έγγραφο.

Υποκατηγορίες