Η Σχολή Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας (Σ.Θ.Ε.Τ.) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) θα παρουσιάσει τα Προπτυχιακά & Μεταπτυχιακά Προγραμμάτα Σπουδών που προσφέρει καθώς και δύο δωρεάν workshops σε θέματα εργαστηριακής εξάσκησης στις θετικές επιστήμες και την τεχνολογία εξ’αποστάσεως στις 24 και 25 Ιουνίου στο πρώτο Φεστιβάλ Σπουδών Spoudase 2017 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Κατά τη διάρκεια του Workshop «Σπουδές εξ αποστάσεως στις θετικές επιστήμες και την τεχνολογία» οι παρευρισκόμενοι θα παρακολουθήσουν μια σύντομη εισαγωγική παρουσίαση της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου από τον Κοσμήτορας της Σχολής, Καθηγητή κ. Ιωάννη Καλαβρουζιώτη. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρουσίαση τόσο των Προπτυχιακών Προγραμμάτων, όσο και των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών της Σχολής και ενημέρωση του κοινού με την συμμετοχή των Διευθυντών Σπουδών κ.κ. Καμεα, Χατζηγεωργίου, Χατζηνικολάου, Ζέρβα και Καλλέ. Το Workshop θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17:00-18:00 στο Αμφιθέατρο (9,84).

Παράλληλα στις 24 και 25 Ιουνίου, στον χώρο «Δεξαμενές Καθαρισμού» 17:00-20:00 η Σ.Θ.Ε.Τ. του Ε.Α.Π. θα  πραγματοποιήσει δύο δωρεάν workshops:

Hands OnLabs: εξ αποστάσεως εκπαίδευση στη βιολογία, Αχιλλέας Καμέας, Αναπλ. Καθηγητής,   Δημήτρης Καλλές, Αναπλ. Καθηγητής  και Αργυρώ Σγουρού, Επίκουρη Καθηγήτρια Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Βασίλης Ζαφειρόπουλος και Ευγενία Παξινού, Υποψήφιοι Διδάκτορες της Σ.Θ.Ε.Τ.
To workshop θα παρουσιάσει τις μεθόδους κάλυψης των αναγκών εξ'αποστάσεως εργαστηριακής εκπαίδευσης των φοιτητών στις φυσικές επιστήμες και θα παρουσιάσει την διαδραστική εφαρμογή τρισδιάστατων εικονικών εργαστηρίων Onlabs, η οποία αναπτύχθηκε από ερευνητική ομάδα της της Σ.Θ.Ε.Τ. του Ε.Α.Π.. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το εκπαιδευτικό παίγνιο Onlabs για να περιηγηθούν στο εικονικό εργαστήριο Βιολογίας του Ε.Α.Π., χειριζόμενοι τρισδιάστατες προσομοιώσεις του πραγματικού εργαστηριακού εξοπλισμού, υπό την καθοδήγηση των επιστημονικών συνεργατών κ. Βασίλη Ζαφειρόπουλου και Αργυρώς Σγουρού.
 
Open Remote Labs: εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things), Θεοφάνης Ορφανουδάκης, Επίκ. Καθηγητής Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Δρ. Βασίλης Φωτόπουλος, Τεχνική Υποστήριξη Εργαστηρίου και Αναστάσιος Φαναριώτης, Μεταπτυχιακός Φοιτητής της Σ.Θ.Ε.Τ.
To workshop θα παρουσιάσει τις μεθόδους κάλυψης των αναγκών εξ'αποστάσεως εργαστηριακής εκπαίδευσης των φοιτητών πληροφορικής που αφορούν τεχνολογίες σχεδίασης ψηφιακών και ενσωματωμένων συστημάτων καθώς και σε εφαρμογές μικροελεγκτών στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT). Με τη συμμετοχή των συνεργατών του Εργαστηρίου Ψηφιακών Συστημάτων και Επεξεργασίας Ψηφιακών Μέσων (DSMC) θα γίνει χρήση του λογισμικού πρόσβασης εξ’αποστάσεως στις εργαστηριακές δομές της Σ.Θ.Ε.Τ. του Ε.Α.Π. και εκτέλεση σεναρίων προγραμματισμού σε περιβάλλον του μικροελεγκτή Arduino για τον χειρισμό αισθητήρων και περιφερειακών συσκευών.

Για τη συμμετοχή απαιτείται να υποβληθεί δήλωση συμμετοχής την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δείτε όλο το πρόγραμμα των workshops στο Spoudase 2017 εδώ.
Οι ανακοινώσεις εγγραφών στα Προπτυχιακά & Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του Ε.Α.Π. βρίσκεται εδώ.
Η σελίδα της Σχολής Θετικών Επιστημών βρίσκεται εδώ.
Η σελίδα των εργαστηρίων OnLabs της Σχολής Θετικών Επιστημών βρίσκεται εδώ.
Η σελίδα των εργαστηρίων Remote Labs της Σχολής Θετικών Επιστημών βρίσκεται εδώ.