Μενού Κλείσιμο

Επίτιμος Καθηγητής της ΣΘΕΤ του ΕΑΠ ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος

Επίτιμος καθηγητής της Διαχείρισης του Περιβάλλοντος, της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου , αναγορεύτηκε την Παρασκευή 17 Ιουνίου, 2022, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ. Βαρθολομαίος, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, Υπουργών, Βουλευτών, Πρυτάνεων, Καθηγητών κ.α.

  

Η τελετή απονομής έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο, ενώ η πρόταση αναγόρευσής του έγινε από τη Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας και εγκρίθηκε απο την Δ.Ε. του ΕΑΠ.

Μετά τον χαιρετισμό της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, ακολούθησε η προσφώνηση από τον πρόεδρο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, καθηγητή Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα. Αμέσως μετά έγινε η παρουσίαση του περιβαλλοντικού έργου του Παναγιωτάτου από τον κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ καθηγητή Ιωάννη Καλαβρουζιώτη και τέλος πραγματοποιήθηκε η επίδοση των μεμβρανών και η απονομή του αρχιερατικού εγκολπίου από τον πρόεδρο του ΕΑΠ. Μετά την αναγόρευση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε με θέμα «Δεκάλογος Κοινωνικής Οικολογίας».

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο